Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tudjátok mi 2020-ban az év színe?

2020. 05. 11. 19:07:49
Tudjátok mi 2020-ban az év színe?

A Pantone LLT 2000 óta minden év végén kihirdeti az év színét, amely a divattól kezdve, a lakberendezésen át, minden alkalmazott művészetre komoly hatást gyakorol.

Az idei évben pedig egy csodás kobaltkék, egészen pontosan a Pantone 19-4052, vagyis a Classic Blue lett kiválasztva a 2020-as év hivatalos színének. A cég azzal indokolta a döntését, hogy „Az alkonyatkori éghez hasonló Classic Blue visszaadja azt a bizalmat, hitet, állandóságot és védelmet, amelyre mindannyiunknak szüksége van ahhoz, hogy erős alapokra építkezhessünk az új évtizedben."

A kék szín valóban rengeteg pozitív üzenettel bír, hiszen nyugalmat, stabilitást, biztonságot, bölcsességet, szabadságot, igazságot és reményt szimbolizál.

Ez az árnyalat, a Classic Blue pedig egy igazán univerzális szín, amely a nevéhez híven a klasszikus, időtlen eleganciát sugározza és szinte bármilyen enteriőrbe beilleszthető.

A színeknek bizonyítottan hatásuk van ez emberek pszihéjére is. A kék szín olyan kémiai anyagok termelését indítja el a testünkben, amik nyugtató hatásúak, ezért a lakberendezők előszeretettel használják hálószobában.

Ugyanakkor kék környezetben az emberek motiváltabbá válnak, ezáltal nő a hatékonyságuk és a teherbírásuk, ami miatt a gyakran használt szín az irodai környezetben is.

Végül még egy kis érdekesség. Tudományos vizsgálatok bizonyítják, hogy a súlyemelők nagyobb erőt tudnak kifejteni kékre festett edzőteremben.

Ti hogy álltok a klasszikus kékkel?

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: színek lakberendezés divat